soalan lazim  hubungi kami   aduan dan maklum balas   peta laman
W3C

Pilihan W3C

Pilihan Warna: red  merah  kuning
Saiz Tulisan:
A- A A+
Jenis Tulisan:

Pengenalan

Strategi teras ketiga yang digariskan dalam Dasar Koperasi Negara (DKN) 2011-2020 iaitu Mewujud dan Meningkatkan Keupayaan Modal Insan Koperasi, dipertanggungjawabkan kepada Institut Koperasi Malaysia (IKMa), sebagai salah sebuah badan pelaksana. Salah satu bidang yang diberi tumpuan adalah Sektor Hartanah dan Industri Pembinaan yang dijangka dapat memberikan sumbangan signifikan terhadap nilai pemilikan aset dan perolehan koperasi menjelang 2020.

Sektor Hartanah dan Industri Pembinaan merupakan salah satu sektor yang diwujudkan oleh IKMa bermula tahun 2016. Pembangunan program latihan dalam bidang pembangunan hartanah dan industri pembinaan adalah hasil perbincangan dan kajian terhadap keperluan latihan agar bersesuaian dengan kehendak gerakan koperasi dan selari dengan perubahan persekitaran semasa. Program yang akan dilaksanakan adalah seperti program jangka pendek, seminar, bicara profesional dan bengkel.

Fungsi

Bagi memperkasakan lagi aktiviti hartanah dan industri pembinaan, sektor ini berfungsi untuk:

1. Menyediakan program-program latihan yang berkaitan sektor hartanah dan industri pembinaan untuk memantapkan pengurusan koperasi dalam menjalankan aktiviti ini
  2. Menjalin kerjasama strategik bersama agensi-agensi dan koperasi yang berkaitan dengan sektor hartanah dan industri pembinaan
  3. Menyediakan bahan ilmiah yang berkaitan dengan sektor hartanah dan industri pembinaan melalui kajian kes di lapangan dan penyelidikan
Hubungi Kami:

Sebarang pertanyaan tuan/puan boleh hubungi maklumat seperti di bawah:

Sektor Hartanah dan Industri Pembinaan
Institut Koperasi Malaysia,
103, Jalan Templer,
46700 Petaling Jaya,
Selangor.

03 - 7964 9002    03 - 7957 0434

Facebook Rasmi Sektor Hartanah & Industri Pembinaan
Undian
Adakah infomasi di dalam Portal IKM memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?